Stranice

Obitelj – okrilje ljubaviU vremenu kad je pred čovjekom nebrojeno mnogo izazova, Crkva progovara o pitanju koje se često zanemaruje, a temelj je kršćanstva i društva – o obitelji. Obitelj počiva na dragovoljnoj uzajamnoj bračnoj ljubavi i razumijevanju supružnika. Blagoslovljen je onaj tko je bio ljubljen u obitelji. Iz iskustva ljubavi u obitelji taj onda može lako spoznati i Božju ljubav i radost Evanđelja, svjedočiti tu ljubav i radost oko sebe, te napokon i živjeti tu ljubav radosno, usprkos poteškoćama kojima obiluje i današnje vrijeme.

Danas, kad se broj crkvenih brakova smanjuje, a civilni se brakovi prečesto raspadaju, možemo molitvom podupirati sve obitelji, a posebno one koje su u krizi, a nerijetko i daleko od Crkve, da tu krizu prebrode te da u njima prevlada evanđeoska radost i snaga Božje ljubavi.

Mlade valja ohrabriti na sklapanje braka i preuzimanje odgovornosti u braku. Treba ustrajati u molitvi za njih s nakanom da ih trajno prati neiscrpna Božja ljubav kako bi u punini mogli doživjeti ljubav Radosne vijesti.

Tim mislima završila je jučer vrlo dobro posjećena Kardinalova kateheza naslovljena Radost života u obitelji, u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici.
                                                                                                                                            

Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: