Stranice

Molitva je istinski pokretačIako dvorana župe Sv. Mihaela arkanđela nije bila popunjena do posljednjeg mjesta, svi prisutni su osjetili puninu zajedništva i snage Duha Svetoga. Kako i sam Isus kaže: „Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima" (Mt 18,20).

Tema kateheze je bila molitva. Naš župnik Stjepan Prugovečki je istaknuo da molitva mora biti poput razgovora s dobrim Ocem. Tada smo, u intimnosti svoje duše potpuno razotkriveni pred Bogom.

U čitanjima i  razgovoru sa župljanima otkrivamo da molitva nije neka formula, magijska recitacija koju izgovaramo, nego iskreno obraćanje Bogu. Jedino tada je ona istinski pokretač, koji može iscijeliti dušu i tijelo. Ali je isto tako važno da ne zazivamo našeg nebeskog Oca samo u nevolji, kada nam je potrebna pomoć. Taj odnos treba svakodnevno njegovati. I iako nam se ponekad učini da je ta komunikacija jednosmjerna, moramo znati da Bog uvijek odgovara na naše molitve i to konkretnim djelima, koja se očituju u svemu oko nas.

Susret smo završili izgovaranjem nakana, za koje svakodnevno molimo. Neka Isusova molitva „Oče naš“ bude naš oslonac u svakodnevnom životu!

Marina Mladić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: