HR

Riječ Svetog Oca

Svetoj Djevici povjerimo budućnost ljudske obitelji

Draga braćo i sestre, dok se pripremamo zaključiti ovo slavlje uputimo svoju misao Presvetoj Mariji, koja je upravo ovdje u Betlehemu donijela na svijet svoga Sina. Djevica je više od bilo koje druge osobe kontemplirala Boga u Isusovu ljudskom licu. Uz pomoć svetog Josipa, ona ga je povila u pelene i položila u jasle.

Njoj povjeravamo ove krajeve i sve koji u njima žive, da mogu živjeti u pravdi, miru i bratstvu. Povjeravamo joj također hodočasnike koji ovdje dolaze da crpe s izvora kršćanske vjere – mnogi su od njih prisutni i na ovoj svetoj misi.

Marijo, bdij nad našim obiteljima, mladima i starijima. Bdij nad onima koji su izgubili vjeru i nadu. Tješi bolesne, zatvorenike i sve koji trpe. Bdije nad crkvenim pastirima i nad čitavom vjerničkom zajednicom, da budu "sol i svjetlo" u ovoj blagoslovljenoj zemlji. Podupri odgojna djela, posebno Bethlehem University.

Promatrajući Svetu Obitelji ovdje u Betlehemu misao mi spontano leti prema Nazaretu, kojeg se nadam da ću moći također podsjetiti ako Bog da nekom drugom prigodom. S ovoga mjesta grlim od srca sve kršćanske vjernike koji žive u Galileji i izražavam svoju potporu realizaciji Međunarodnog centra za obitelj.

Svetoj Djevici povjerimo budućnost ljudske obitelji, da se u svijetu otvore novi i obećavajući obzori bratstva, solidarnosti i mira. (IKA)
Ispišite stranicu: