HR

Riječ Svetog Oca

Papino obraćanje na općoj audijenciji u srijedu 24. kolovoza 2016. – Apel za UkrajinuPripremio sam današnju katehezu, kao i na svaku srijedu u ovoj Godini milosrđa, na temu Isusove bliskosti, ali zbog vijesti o potresu koji je pogodio Središnju Italiju, u kojem su razorena čitava područja i koji je ostavio za sobom mrtve i ranjene, ne mogu ne izraziti svoju veliku bol i svoju blizinu svim osobama na područjima pogođenim potresom, svim osobama koje su izgubile svoje drage i svima koji se još uvijek tresu od straha i užasa.

Čuti gradonačelnika Amatricea kako govori: "Ovog mjesta više nema" i spoznaja da među mrtvima ima i djece uistinu me duboko ganulo.

Zbog toga želim svim tim osobama – u blizini Accumolija, Amatricea i drugdje, u biskupiji Rieti i Ascoli Piceno te u čitavom Laciju, Umbriji, Markama – zajamčiti molitvu i poručiti im da ih čitava Crkva miluje i grli te da ih u ovom trenutku želi snažno zagrliti svojom majčinskom ljubavlju, i da ih grlimo i mi ovdje na ovome Trgu.

Dok zahvaljujem svim dragovoljcima i djelatnicima civilne zaštite koji pomažu tome stanovništvu, molim vas da mi se pridružite molitvi da Gospodin Isus, kojeg je uvijek obuzimalo ganuće na ljudsku bol, utješi ta ražalošćena srca i podari im mir po zagovoru Blažene Djevice Marije.
Pustimo da nas obuzme isto ono ganuće koje je obuzimalo Isusa.

Dakle, odgađamo za idući tjedan katehezu od ove srijede. I pozivam vas da izmolite sa mnom žalosna otajstva krunice.

Apel za Ukrajinu

Posljednjih tjedana međunarodni promatrači su izrazili zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Istočnoj Ukrajini. Danas, dok ta draga zemlja slavi svoj nacionalni praznik, koji se ove godine poklapa s 25. godišnjicom neovisnosti, jamčim svoju molitvu za mir i ponavljam svoj apel svim zaraćenim stranama i međunarodnim tijelima da pojačaju inicijative za rješavanje sukoba, oslobode taoce i odgovore na humanitarnu krizu. (IKA)
Ispišite stranicu: