Stranice

Ne blebetati nego uspostaviti intiman odnos s OcemOvomjesečna župnikova kateheza na temu „Molitva“ održana je u Jelkovcu za župljane župa Jelkovec i Ivanja Reka. Naime, s obzirom da župnik Josip Horvat upravlja s obje župe, u dogovoru sa Župnim pastoralnim vijećima, te prema pastoralnoj razboritosti dogovoreno je da će se Kardinalove kateheze pratiti u župi Ivanja Reka zbog odgovarajućih tehničkih uvjeta, a župnikove kateheze i molitveni susreti održavat će se u župi Jelkovec. 

Temi večerašnje kateheze Molitva kao temelj poslužila je molitva Oče naš iz Matejevog i Lukinog evanđelja.

Župnik Horvat definirao je molitvu kao intiman odnos molitelja s Ocem u kojem ga se moli za one potrebe koje svaki ponaosob ima. Nije važno izgovarati puno riječi nego upravo stvoriti taj odnos znajući da On najbolje zna što nam je potrebno i prije nego to zaištemo.

Moleći molimo da se u našem svagdanjem životu vrši Njegova volja, a ne naša odnosno ono što želimo i smatramo da bi trebalo biti.

Tijekom diskusije pojedini župljani iznijeli su svoja iskustva osobne ili zajedničke molitve, te su prisutni došli do spoznaje da često puta molimo sebično tražeći ispunjenje vlastitih prohtjeva, a ne prepuštajući se Božjoj volji.

U obje naše župe djeluju molitvene zajednice, te se i kroz taj način župljani povezuju ustrajno moleći za zajedničke potrebe i nakane, te za župnu zajednicu.

Današnjom temom svi nazočni bili su oduševljeni jer su došli do spoznaje da s malo riječi, te sinovskim odnosom prema Ocu svaka prošnja može biti uslišana, uz iskrenost molitve i svijest o vršenju Njegove volje. 


Kristina Hrečuk
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: