Stranice

Kateheza iz župe Navještenja BDMZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u utorak 21. studenog u večernjim satima u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu održao svoju prvu od ukupno sedam kateheza za odrasle. Tema ove kateheze je bila "Muško i žensko stvori ih".
I župa Navještenje BDM se uključila u projekt te se 80-ak župljana okupilo u utorak u pastoralnom centru Nazaret. Sa zanimanjem smo odslušali katehezu o pitanju muškaraca i žena, vrijednosti braka i obiteljskog vjerskog života.

Dotakao se i predstojećeg referenduma, te pitanja braka kao institucije, zajednice muškarca i žene. Kardinal je završio pitanjem "Kako promicati i zaštititi kršćanski brak i obitelj u našem hrvatskom društvu?"

Nakon kateheze prijenos uživo je isključen, a župe su bile pozvane uključiti se u raspravu i dati prijedloge na postavljeno pitanje unutar svojih župnih zajednica. Između ostalog, župljani Navještenja predložili su da se osnuje grupa starijih bračnih parova koji bi služili kao savjetovalište mlađim bračnim parovima, da bi se mogli mladi bračni parovi pozvati par puta godišnje na neku katehezu ili druženje i sl.
 

Elena Tičinović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: