Stranice

Obitelj je nešto bez čega se ne možePrva ovogodišnja Kardinalova kateheza, održana u župnoj crkvi sv. Petra apostola u Dugoj Resi, vjernicima se posebno svidjela upravo zbog same naglašenosti na obitelj.

Obitelj je nešto bez čega se ne može, obitelj je tvoje skrovište gdje se osjećaš potpuno siguran i gdje si uvijek dobrodošao. Naravno da u svakoj obitelji ima nekakvih razmirica što je Kardinal vrlo dobro usporedio s automobilima i prometom. Danas je problem u tome što se obitelji sve više razdvajaju, što zbog nerazumijevanja, što zbog obaveza. Više nemaju vremena za sebe ni za ostale članove u obitelji. Svjedoci smo i povećanja rastava brakova što je isto jedan od razloga „raspadanja“ obitelji i njenog načina života. Obitelj je blago koje valja čuvati i njegovati, a posebno ako se preporuči zagovoru Svete Nazaretske obitelji kojoj smo na kraju kateheze i uputili zajedničku molitvu.

Nakon Kardinalove kateheze, zadržali smo se u raspravi uz pitanja koja su bila postavljena na samom kraju kateheze.

U razgovoru s vjernicima posebno se isticalo zalaganje za obitelji kojima je potrebna pomoć. Naglasili su da se takvim obiteljima treba staviti na raspolaganje jer im naša pomoć stvarno treba. Kao što si unutar obitelji svi pomažu, tako i naša zajednica, koja je jedna velika obitelj, nastoji brinuti o potrebitima.

Uz još nekoliko župnikovih riječi, zaključili smo susret s molitvom, i razišli se puni vjere u svoje obitelji i mjesta gdje sad treba nastaviti pomagati onima kojima je potrebno, a pritom ne zaboraviti na svoju obitelj koja bez svakog pojedinca ne bi bila potpuna i sretna!

Kristijan Jukić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: