HR

Riječ Svetog Oca

Pavao VI. - odvažni zagovornik misije ad gentes

Draga braćo i sestre, dobar dan!

Na kraju ovog svečanog slavlja, želim pozdraviti hodočasnike iz Italije i raznih zemalja, te s osobitim štovanjem službena izaslanstva. Posebno pozdravljam vjernike biskupijâ Brescia, Milano i Rim, koje su značajno vezane uz život i službu pape Montinija. Zahvaljujem vam svima na vašoj prisutnosti i pozivam vas da vjerno slijedite nauk i primjer novog blaženika.

Bio je odvažni zagovornik misije ad gentes; svjedočanstvo tome je osobito apostolska pobudnica Evangelii nuntiandi s kojom je namjeravao probuditi polet i predanost poslanju Crkve. Važno je uzeti u obzir taj aspekt pontifikata Pavla VI. upravo danas kada se slavi Svjetski misijski dan.
Prije nego zazovemu Djevicu Mariju molitvom Anđelova pozdravljenja, drago mi je istaknuti duboku marijansku pobožnost blaženog pape Pavla VI. Tome prvosvećeniku kršćanski narod će trajno biti zahvalan na apostolskoj pobudnici Marialis Cultus i što je proglasio Mariju "Majkom Crkve", prigodom zatvaranja trećeg dijela Drugog vatikanskog koncila.

Neka nam Marija, Kraljica svetih, pomogne vjerno vršiti Gospodinovu volju u svojim životima, kao što je to činio novi blaženik.

Angelus Domini... (IKA)
Ispišite stranicu: