HR

Riječ Svetog Oca

Misionari i misionarke ljubavi su duhovna obitelj Majke Terezije


Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 4. rujna 2016.

Draga braćo i sestre, dok se pripremamo zaključiti ovo slavlje želim pozdraviti i zahvaliti svima vama koji ste na njemu sudjelovali. Prije svih misionarima i misionarkama ljubavi, koji su duhovna obitelj Majke Terezije. Neka vaša sveta utemeljiteljica trajno bdije nad vašim putom i izmoli vam da budete vjerni Bogu, Crkvi i siromašnima. Sa zahvalnim poštovanjem pozdravljam visoke predstavnike vlasti, a posebno one iz zemalja uz koje je vezan život nove svetice, kao i službena izaslanstva te brojne hodočasnike koji su došli iz tih zemalja o ovoj radosnoj prigodi. Neka Bog blagoslovi vaše narode.

Srdačno pozdravljam sve vas, dragi volonteri i sve vas koji činite djela milosrđa. Povjeravam vas zaštiti Majke Terezije: neka vas ona nauči svakodnevno kontemplirati i klanjati se Isusu raspetom kako biste ga prepoznali i služili mu u braći u potrebi. Molimo tu milost i za sve one koji su nam se, u svim dijelovima svijeta, pridružili posredstvom medija.

U ovom trenutku bih želio podsjetiti na sve one koji se troše u služenju braći u teškim i opasnim sredinama. Tu mislim osobito na mnoge redovnice koji bespoštedno daruju svoje živote. Molimo posebno za španjolsku redovnicu misionarku, sestru Isabel, koja je ubijena prije dva dana u glavnom gradu Haitija. Nadam se da će u toj silno napaćenoj zemlji prestati takva djela nasilja i zavladati veća sigurnost za sve. Spomenimo se i drugih sestara koje su nedavno doživjele nasilje u drugim zemljama. Učinimo to obraćajući se u molitvi Djevici Mariji, Majci i Kraljici svih svetih. (IKA)
Ispišite stranicu: