Stranice

Molitveni susret u VivodiniVjernici župe Svetog Lovre Vivodina su u utorak 11. veljače u kapeli posvećenoj Gospi Lurdskoj upriličili molitveni susret za bolesne razmatrajući žalosna otajstva krunice. Kroz Isusovo prolijevanje krvi, bičevanje, krunjenje trnovom krunom, kroz nošenje križa i raspeće spašeni smo i pozvani na vječni život, ali time nisu uklonjeni svi križevi i problemi, brojne bolesti s kojima se moramo nositi, već nam je dan primjer kako valja ustrajati na tom putu.

Nisu bolesni samo oni koji trpe na tijelu, koliko je više onih kojima je duša prepuna gorčine, koliko je samo mladih koji su upali u razne ovisnosti, ali i kako je teško roditeljima koji imaju bolesnu djecu i koji se moraju svaki dan staviti 24 sata na raspolaganje i u tome prepoznati Božju volju – za sve njih potrebno je moliti, ali isto tako i za liječnike u koje bismo morali imati povjerenja i vidjeti u njima svog brata, istaknula je Valentina Furjanić, koja je pripremila razmatranja.

Povedeni takvim razmišljanjima prilikom molitve krunice proslavili smo svetu misu radosni dajući duhovni doprinos utjehe bolesnima, a sami sebi osjećaj vrijednosti da smo potrebni jedni drugima.

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: