HR

Riječ Svetog Oca

Svaki "da" Bogu je korak prema nebu

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 15. kolovoza 2013.

Draga braćo i sestre,
na završetku ovog slavlja obratimo se Djevici Mariji molitvom Anđeo Gospodnji. Marijin put prema nebu započeo je onim "da" izgovorenim u Nazaretu, kao odgovor nebeskom glasniku koji joj je navijestio Božju volju za nju. I zapravo i jest tako: svako "da" Bogu je korak prema nebu, prema vječnom životu. Zato jer ovo želi Gospodin: da sva njegova djeca imaju život u izobilju! Bog nas želi sve uza se, u svojoj kući!

Iz Egipta nažalost dolaze tužne vijesti. Želim zajamčiti svoju molitvu za žrtve i članove njihovih obitelji, za ranjene i za sve koji trpe. Molimo zajedno za mir, dijalog i pomirenje u toj dragoj zemlji i u čitavom svijetu. Marijo, Kraljice mira, moli za nas: kažimo svi: Marijo, Kraljice mira, moli za nas.

Želim podsjetiti na 25. obljetnicu apostolskog pisma Mulieris dignitatem blaženog pape Ivana Pavla II. o dostojanstvu i pozivu žene. Taj dokument je bogat poticajima koji zaslužuju da im se vratimo i produbimo ih; a u pozadini svega je Marijin lik, naime to je pismo izašlo u marijanskoj godini. Ponovimo i mi molitvu koja se nalazi na kraju toga apostolskog pisma (usp. br. 31): da, razmatrajući biblijsko otajstvo žene, zgusnuto u Mariji, sve žene u njoj pronađu same sebe i puninu svoga poziva.

Zahvaljujem svima prisutnima, stanovnicima Castel Gandolfa i hodočasnicima, na poseban način onima iz Gvineje s njihovim biskupom. (na španjolskom) Srdačno pozdravljam učenike pasionističkog Zavoda "Michael Ham" iz Vicente Lópeza u Argentini; kao i mlade glazbenog sastava Zavoda José de Jesús Rebolledo iz meksičkog grada Coatepeca.

Pomolimo se sada svi zajedno Gospi.
Angelus Domini…

Svima želim ugodnu današnju svetkovinu, Gospin dan: ugodan blagdan i dobar tek!
Ispišite stranicu: