Stranice

Homilija kardinala Josipa Bozanića u misnom slavlju blagdana bl. Ivana Merza

Nova župna zajednica u zagrebačkom naselju Špansko, pod vodstvom velečasnog Zlatka Pavetića, župnog vikara u župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom, proslavila je blagdan blaženog Ivana Merza svečanim misnim slavljem u ponedjeljak 10. svibnja 2010. godine.

Župnu zajednicu u nastajanju pohodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je i predvodio misno slavlje u školi Špansko-Oranice gdje vjernici od kraja prošle godine redovito nedjeljom sudjeluju u euharistijskom slavlju.

Na misnom slavlju okupilo se mnoštvo vjernika, a koncelebrirali su svećenici iz Kustošijskog dekanata. Župnik iz župe Blažene Djevice Marija Žalosne, velečasni Stjepan Rusan, zaželio je dobrodošlicu kardinalu Bozaniću i zahvalio na dolasku, jer upravo je dolazak pastira najveća radost onima koji iščekuju svoju novu župu.

Svoju homiliju zagrebački nadbiskup uputio je prvenstveno najmlađima te ih podsjetio na Isusove riječi iz Evanđelje: „Vi ste svjetlost svijeta.“
 

Za vrijeme misnog slavlja, zagrebački je nadbiskup blagoslovio kip blaženog Ivana Merza koji je donacija Svetišta Majke Božje Bistričke.

Na radost okupljenih vjernika, kardinal Bozanić je na kraju najavio i formalno osnivanje nove župne zajednice na jesen ove godine.

Budući župnik Zlatko Pavetić u ime vjerske zajednice zahvalio se na riječima ohrabrenja i istaknuo da je najbitnija živa zajednica koja će se okupljati, ali se nada i što bržoj izgradnji prostora koji bi služili za služenje mise i okupljanje vjernika.

 

Ispišite stranicu: