HR

Riječ Svetog Oca

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji


 Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji
 
Cvjetnica, 9. travnja 2017.

Na kraju ovog slavlja srdačno pozdravljam sve vas ovdje prisutne, posebno one koji su sudjelovali na Međunarodnom susretu u pripremi za sinodsku skupštinu o mladima, koju je priredio Dikasterij za laike, obitelj i život u suradnji s Generalnim tajništvom Biskupske sinode. Pozdravljam također sve mlade koji danas, okupljeni oko svojih biskupa, slave Dan mladih u svim biskupijama svijeta. To je još jedna etapa velikog hodočašća, koje je započeo sveti Ivan Pavao II., koje nas je prošle godine okupilo u Krakovu i ponovno će nas okupiti u Panami u siječnju 2019.

Zato će, za koji trenutak, mladi iz Poljske predati Križ Svjetskog dana mladih mladima iz Paname, praćeni, i jedni i drugi, svojim pastirima i predstavnicima građanskih vlasti.
Molimo Gospodina da taj križ, zajedno s Gospinom slikom Salus Populi Romani, gdjegod se bude pronosio učini da rastu vjera i nada, objavljujući Kristovu nenadmašnu ljubav.

Kristu, koji danas ulazi u Muku, i Svetoj Djevici povjeravamo žrtve terorističkog napada koji se prošli petak dogodio u Stockholmu, kao i sve one koji su teško kušani ratom, tom nesrećom čovječanstva. Molimo također za žrtve atentata koji se nažalost dogodio upravo danas, jutros, u Kairu, u jednoj koptskoj crkvi. Svom dragom bratu, Njegovoj Svetosti papi Tawadrosu II., Koptskoj Crkvi i čitavom dragom egipatskom narodu izražavam svoju duboku sućut, molim za pokojne i povrijeđene, a članovima obitelji i čitavoj zajednici izražavam svoju blizinu. Neka Gospodin obrati srce ljudi koji siju užas, nasilje i smrt, kao i onih koji proizvode i trguju oružjem.
Ispišite stranicu: