HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.04.2023.

Hodočasnici iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetili Padovu

Trideset i osmero hodočasnika iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetilo je Padovu 22. travnja, priključivši se programu obilaska nekoliko svetišta u organizaciji Župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.



Obilazak svetih mjesta vrlo nadahnuto je vodio glavni urednik Glasnika sv. Antuna Padovanskog »Veritasa« svećenik fra Vladimir Vidović, franjevac konventualac, tako da su se hodočasnici vratili u Zagreb sretni, ispunjeni ljepotama duhovnih i kulturnih doživljaja - svjedoči jedna od sudionica.

Ideja za odlazak na ovo hodočašće došla je od studenata iz Caritasove Kuće za mlade »Da život imaju!« na Trešnjevci i Kuće za studente u Vukomercu, a u pripremi za odlazak pridružili su im se i korisnici iz Caritasove Kuće Emaus u Zagrebu (Dubec). Posebno je pohvalno što su sredstva za putovanje mladi sami zaradili izradom i prodajom božićnih ukrasa.

Tijekom hodočašća mladi su posjetili: svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića, baziliku sv. Justine Padovanske, baziliku sv. Antuna Padovanskog, svetište Arcella i svetište Camposampiero. »Divan dan, divno sve!«, glasila je kratka poruka iz Padove od voditeljice Sektora usluga socijalne skrbi gđe Suzane Horvat Kutle, jedne od sedmero zaposlenika u pratnji.

Korisnici svoje dojmove još sabiru, a nekoliko ih dijelimo s vama:

»Bilo je predivno! Najviše mi se svidjelo svetište Leopolda Mandića i to što smo se družili jedni s drugima.« (V. B., 16 godina)

»Bilo je zanimljivo i poučno, a najviše su me oduševile crkve koje su bile predivno ukrašene, grob sv. Luke i slobodno vrijeme za razgledavanje.« (D. R., 16 godina)

»Bilo je hit! Drago mi je što smo se puno smijali. Svećenik je bio prezabavan.« (V. Š., 16 godina) 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: