Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Hodočasnici iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetili Padovu

Trideset i osmero hodočasnika iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije posjetilo je Padovu 22. travnja, priključivši se programu obilaska nekoliko svetišta u organizaciji Župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.



Obilazak svetih mjesta vrlo nadahnuto je vodio glavni urednik Glasnika sv. Antuna Padovanskog »Veritasa« svećenik fra Vladimir Vidović, franjevac konventualac, tako da su se hodočasnici vratili u Zagreb sretni, ispunjeni ljepotama duhovnih i kulturnih doživljaja - svjedoči jedna od sudionica.

Ideja za odlazak na ovo hodočašće došla je od studenata iz Caritasove Kuće za mlade »Da život imaju!« na Trešnjevci i Kuće za studente u Vukomercu, a u pripremi za odlazak pridružili su im se i korisnici iz Caritasove Kuće Emaus u Zagrebu (Dubec). Posebno je pohvalno što su sredstva za putovanje mladi sami zaradili izradom i prodajom božićnih ukrasa.

Tijekom hodočašća mladi su posjetili: svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića, baziliku sv. Justine Padovanske, baziliku sv. Antuna Padovanskog, svetište Arcella i svetište Camposampiero. »Divan dan, divno sve!«, glasila je kratka poruka iz Padove od voditeljice Sektora usluga socijalne skrbi gđe Suzane Horvat Kutle, jedne od sedmero zaposlenika u pratnji.

Korisnici svoje dojmove još sabiru, a nekoliko ih dijelimo s vama:

»Bilo je predivno! Najviše mi se svidjelo svetište Leopolda Mandića i to što smo se družili jedni s drugima.« (V. B., 16 godina)

»Bilo je zanimljivo i poučno, a najviše su me oduševile crkve koje su bile predivno ukrašene, grob sv. Luke i slobodno vrijeme za razgledavanje.« (D. R., 16 godina)

»Bilo je hit! Drago mi je što smo se puno smijali. Svećenik je bio prezabavan.« (V. Š., 16 godina) 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije