HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.04.2024.

​Biskup Gorski predvodio misu na Uskrs u Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa

Proslavu Uskrsa u Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Svojom je homilijom župljanima potkrijepio nadu i osvijestio ljepotu Božje prisutnosti. Duhovna snaga proizlazi iz susreta s uskrslim Kristom. 

Proslavi Uskrsa prethodili su obredi Velikoga tjedna u kojem su svojim predanim angažmanom sudjelovali brojni župljani. Na misi Večere Gospodnje župnik vlč. Mario Pavić obredom pranja nogu dvanaestorici apostola, župnih suradnika, podsjetio je na ljepotu poniznosti i služenja. U obredima Velikoga petka, čitanju Muke Gospodnje i ljubljenju križa, velik je broj vjernika, suradnika i ministranata iskazao poštovanje i ljubav prema raspetome Isusu. Na Veliku je subotu uz Božji grob tijekom dana bdjelo mnoštvo vjernika, a vrhunac iščekivanja uskrsnuća obilježen je Vazmenim bdjenjem. 
 
Na dan Uskrsa župljani su s radošću primili blagoslov mons. Mije Gorskog, koji je svojim posjetom iskazao osobitu čast župljanima Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa.
 
Martina Kolar Billege, župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: