HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.02.2022.

Župno klanjanje u Župi sv. Lovre u Vivodini

U nedjelju 27. veljače 2022. godine u Župi sv. Lovre u Vivodini proslavljen je dan župnoga klanjanja.

Svetu misu predslavio je o. Đani Kordić, karmelićanin iz Jastrebarskog, u zajedništvu s dekanom Ozaljsko-lipničkog dekanata preč. Željkom Bakšićem, kamanjskim župnikom vlč. Stjepanom Jakovom i domaćim župnikom vlč. Andrijom Markačem.



"Župa uvodi kršćanina u život, a to počinje sakramentom krštenja i nastavlja se ostalim sakramentima", započeo je svoje obraćanje puku otac Đani te nastavio: "Puno toga nam ostaje sakriveno. Kao što je i Kristova moć bila sakrivena za njegova života, tako se to događa i u euharistiji. Puno toga ne shvaćamo, ne razumijemo, ali samo ustrajna molitva, vjera i sakramentalni život mogu pomoći shvatiti euharistiju i značenje Presvetog oltarskog sakramenta."

Župe na dan župnoga klanjanja mole u ime cijele Nadbiskupije, a vjernicima u Vivodini ovaj je dan bio poticaj da se ne utope u svijetu, da ih zapadnjački način života ne udalji ili odvoji od Krista te da uvijek pronađu vremena za euharistiju. Ohrabreni i potaknuti riječima o. Đanija započinju pripravu za milosno vrijeme korizme i slavlje svetkovine Uskrsnuća Gospodinova.

Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: