HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.10.2016.

Župni Caritas u Soblincu organizirao igre za djecu



Župni Caritas Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu organizirao je u subotu, 8. listopada, igru i druženje za djecu, u sklopu Kluba za velike i male, čime je obilježen Dječji tjedan.
    
Volonterke župnog Caritasa uspjele su tijekom igre stvoriti ozračje zajedništva u kojemu smijeh i zabava imaju glavnu riječ. Djeca su otkrivala različite pojmove u igri "Pogodi tko si!", a igrali su se i kartama te jednog dečkića naučili igrati igru "Crni Petar", jer to nikad prije nije igrao.

Zanimljiva je bila igra "Carrom", odnosno indijski biljar, koji je i jedna je od omiljenih društvenih igara u svijetu. Djeca su se prvi put susrela s takvom vrstom igre, a obzirom da se igra prstima na velikoj drvenoj ploči, djeci je poprilično interesantan. Djevojčice su iskoristile priliku i napravile par crteža za „mamu i tatu“, a molba djece za idući put je da obavezno crtaju.

Osviješteni činjenicom da igra i druženje njeguju zajedništvo, potiču kreativnost i zbližavanje djece, Caritas Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu svakako će djeci ispuniti želju i uskoro organizirati novo druženje ovakve vrste.


Vlatka Burić, Voditeljica Caritasa župe Soblinec
Ispišite stranicu: