HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.12.2021.

Župa sv. Jeronima u Maksimiru ugostila Folklornu izvornu skupinu Remete

U Župi sv. Jeronima u Maksimiru na blagdan Svete Obitelji, koji je ove godine isti dan kao blagdan sv. Stjepana, svečano misno slavlje uveličali su članovi Folklorne izvorne skupine Remete.



Misno slavlje predvodio je domaći župnik Tomislav Petranović, a članovi Folklorne izvorne skupine Remete su sudjelovali u slavlju dolaskom u narodnim nošnjama i sudjelovanjem u Službi riječi. Prisutni su bili i tamburaši, a za pratnju na orguljama bila je zadužena Margareta Perković.



Župnik Petranović se u homiliji osvrnuo na Svetu Obitelj i istaknuo da se njihov značaj želi istisnuti iz životnog odgoja u našoj svakodnevici. Osnova lijepog odgoja u obiteljima su tri velike i značajne riječi: hvala, molim i oprosti. To je ujedno bila i preporuka da se te riječi usvajaju uz njegovanje vjerskog odgoja u obiteljima. Vjerski odgoj nastoji se našušiti na mnoge načine, a jedan od njih je i izbacivanje takvog oblika odgoja iz vrtića. Zato vjerničke obitelji trebaju svoju djecu odgajati u vrijednostima i za vrijednosti uzimajući za primjer Svetu Obitelj.



Na kraju misnog slavlja održan je kratki koncert u crkvi, a druženje se je nastavilo u pastoralnim centru.

Marija Lukač,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: