HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.01.2017.

Žive božićne jaslice u Samoboru



Na svetkovinu Bogojavljenja u „Samoborskom Betlehemu“, koji se nalazi u Parku domovinske zahvalnosti pokraj župne crkve sv. Anastazije, izvedena je posljednja predstava živih jaslica.

Kao i prošlih godina, uprizorenje Isusovog života pripremila je zajednica mladih pod vodstvom župnog vikara vlč. Josipa Čuliga.

Prva predstava održana je na Badnjak. Uz župni dječji zbor „Samoborski krijes“ , koji je pjevanjem pratio predstavu, zapjevala je i Marija Husar Rimac. Druga predstava održana je na Božić, a pjevanjem su je uveličali zborovi mladih „Ignis“ i „Snaga Duha“.



Sljedeće uprizorenje Isusovog rođenja prikazano je na Novu godinu uz pratnju zbora mladih „Glasnici velikoga Kralja“ iz Domaslovca.

Na posljednjoj predstavi, uz zbor mladih „Glas iz pustinje“ iz Luga Samoborskoga, zapjevali su  Đani Stipaničev, Iva Piler, Mia Franceković te članice uduge „Etno fletno“ .

Osim zajednice mladih Župe sv. Anastazije u realizaciji ovog projekta sudjelovali su i Grad Samobor, Komunalac d.o.o., samoborski obrtnici te mnogi pojedinci dobre volje, bez kojih bi ovaj događaj bio neizvediv. 


Lovorka Grbac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: