HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.09.2016.

Zaziv Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove vjeronaučno-školske godine u Zaprešiću



U nedjelju, 18. rujna, u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sveta misa sa Zazivom Duhu Svetomu za sretan i uspješan početak nove vjeronaučno-školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan Ivan Frkonja, a slavlje je svojim pjevanjem  uzveličao Dječji zbor Božje Krijesnice pod ravnanjem s. Veronike Šaban.



Dvije djevojčice i jedan dječak prigodnom molitvom „Opet smo zajedno“ na početku misnog slavlja zamolili su Gospodina da im u ovoj školskoj i vjeronaučnoj godini daruje svjetlo dobrote da zajedno svojim djelima šire ljubav i milosrđe prema Bogu i svojim bližnjima. Župnik Ivan obratio se na početku najmlađima: „Draga djeco! Dragi roditelji, učitelji, vjeroučitelji! Prošli su dani odmora i putovanja. Lijepo je da smo ponovno zajedno na našem nedjeljnom euharistijskom susretu. Milosrdni Otac čeka Vas djeco raširenih ruku ne samo ove nedjelje kada zazivamo Duh Svetoga – Životvorca nego svake nedjelje gdje se okupljamo oko našeg župnog obiteljskog stola da slušamo Riječ Božju i hranimo se Kruhom života. Zato danas, ovdje u Božjem domu, želimo sjediniti naše molitve za sve one koji će na bilo koji način sudjelovati u odgojno-obrazovnom radu i molimo Svevišnjega da našoj djeci budu prenositelji i svjedoci isitne i svih općeljudskih i kršćanskih vrednota“. 



Tijekom euharistijskog slavlja djeca i roditelji sudjelovali su u molitvi vjernika, prinosu darova, a poslije euharistijskog slavlja izveden je i prigodni igrokaz „Ne idem na vjeronauk“ kojega su izvrsno izveli učenici OŠ Antuna Augustinčića u režiji trajnog đakona Ilije Nikolića. Euharistijsko slavlje završeno je tako što je župnik Frkonja izrekao blagoslovnu molitvu i poškropio školske torbe. Dan prije, u subotu 17. rujna, zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi ove prve zaprešićke župe.

                                                                                                              Ilija Nikolić,
župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: