HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.10.2022.

Zaziv Duha Svetoga u Župi Krista Kralja u Domaslovcu

Zazivom Duha Svetoga u nedjelju 2. listopada u Župi Krista Kralja u Domaslovcu započela je nova vjeronaučna godina. Misno slavlje za osnovnoškolce predvodio je domaći župnik vlč. Ante Bojanić koji je svoju propovijed je započeo pokazivanje zrna gorušice koje je jedva vidljivo i istaknuo da je potrebno strpljenje da ono naraste. Uspoređujući to s vjerom, župnik je istaknuo da ljudi često žele da sve bude sad i odmah te je potaknuo vjernike da budu strpljivi u svemu što čine.

 
Molitvu vjernika za blagoslov nove školske godine čitala su djeca svih uzrasta, a u prinosu darova na oltar su roditelji i djeca donijeli simbolične predmete. Predstavnici roditelja prinijeli su svijeću kao simbol vjere koju su obećali na krštenju svojeg djeteta. Učenici su prinijeli Bibliju kao simbol Božje riječi kojoj trebaju biti vjerni, školsku torbu i loptu kako bi sve školske zadatke mogli uz Božju pomoć izvršavati i kako ne bi zaboravili u svoje slobodno vrijeme na igru te vjeronaučne udžbenike kako bi mudrošću i milošću bili obogaćeni novim znanjem o našem Gospodinu. U ime učitelja prinesena je razredna knjiga kako bi Duh Sveti u mudrosti vodio sve učitelje u njihovom pozivu. Na kraju misnog slavlja župnik je molio poseban blagoslov za učenike, učitelje i roditelje. Svaki učenik je na izlazu iz crkve dobio molitvu prije učenja svetom Josipu Kupertinskom.

 
Jutarnje misno slavlje animirao je dječji zbor, a zbor mladih zbor mladih „ Adonai“ animirao je večernje misno slavlje zaziva Duha Svetoga koji je bio namijenjen krizmanicima, srednjoškolcima i studentima. Nakon misnog slavlja uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje su pripremili mladi.
 
Ivana Vlahović
Ispišite stranicu: