HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.09.2021.

Zaziv Duha Svetoga u Zaprešiću



U nedjelju 26. rujna 2021. u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sveta misa zaziva Duha Svetoga za sretan i uspješan početak nove vjeronaučno-školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan preč. Ivan Frkonja, a slavlje je svojim pjevanjem uzveličao dječji zbor Božje krijesnice, pod vodstvom s. Veronike Šaban.



Učenici sedmog razreda Šime Niko Jurjević i Ema Bošnjak prigodnim recitacijama i molitvom na početku misnog slavlja zamolili su Gospodina da im daruje svoj blagoslov kako bi u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini bili radosni i međusobno si u školi pomagali. Župnik preč. Frkonja obratio se na početku najmlađima i njihovim roditeljima: "U ovim izazovnim vremenima činite i dalje sve ono lijepo i plemenito kako bi vaše međusobno pomaganje žrtva i plemenitost zasjalo u što ljepšem sjaju u ovoj novoj školskoj i vjeronaučnoj godini."

Tijekom euharistijskog slavlja djeca, roditelji, profesori, vjeroučitelji sudjelovali su u molitvi vjernika u kojoj se molilo za mir i pokoj duša pokojnih profesora Romea Majdića, Doris Bajdak, Slavice Martinko, Nataše Živković Resimović, Dragane Katalinić i svih djelatnika OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću.



U prinosu darova, uz Bibliju, kruh, vino, školsku torbu, kip Gospe Fatimske, djeca su prinijela i košaru punu molitvi za prestanak pandemije. Molitve su učenici OŠ Antuna Augustinčića napisali na svojim školskim vjeronaučnim susretima.

Poslije euharistijskog slavlja učenici 5.d razreda prikazali su na simboličan način abecedu križarskog pohoda ljubavi u društvu novog poljskog blaženika kardinala Stefana Wyszyńskog. Tekst u kojem se nalazi deset načela novog poljskog blaženika s važnim porukama kako ostati kršćanin u teškim situacijama pročitala je vjeroučiteljica s. Marjana Košćak.



Euharistijsko slavlje završeno je župnikovom blagoslovnom molitvom i škropljenjem školskih torbi. Dan prije, u subotu 25. rujna, zajedničkom pokorničkom slavlju pristupila su djeca i mladi ove prve zaprešićke župe.

Ilija Nikolić
Ispišite stranicu: