HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.09.2016.

Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine u Župi bl. Ivana Merza u Zagrebu - Špansko

 

U nedjelju 18. rujna 2016. godine u župi bl. Ivana Merza održano je svečano misno slavlje koje je predvodio upravitelj župe vlč. Darko Bručić Pavuk, a na kojem se posebno molilo za blizinu Duha Svetoga i Božji blagoslov u novoj školskoj i vjeronaučnoj godini.



Na misi se okupio veći broj djece, njihovih roditelja, vjeroučitelja i nastavnika, a posebno su se istaknuli ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta Prve sv. Pričesti i sakramenta Potvrde.
Vlč. Darko je pozvao sve okupljene na misnom slavlju da posebno mole za blizinu i zaštitu Duha Svetoga te je istaknuo: „Molimo zaštitu Duha Svetoga da nas poput Božjeg kišobrana čuva i štiti od svih loših stvari u tekućoj školskoj godini“.

Nadalje je vlč. Darko u svojoj propovjedi pozvao učenike da odgovorno i ozbiljno izvrše sve zadaće koje se stave pred njih jer to je ulaganje za njihovu budućnost. Pozvao je i profesore da opravdaju dano im povjerenje i odgajaju djecu za dobro te im prenose potrebno znanje.
Dan prije, u subotu, učenici su imali mogućnost pristupiti sakramentu Ispovijedi. Sigurno nema boljeg početka i boljeg vjetra u leđa za početak školske godine od sv. Ispovijedi, sv. Mise i Božjeg Blagoslova.

Sanda Dinarina Mladić,
župna medijska suradnica


Ispišite stranicu: