HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.05.2023.

Završena sezona KMNL-a u Zagrebačkoj nadbiskupiji



Nakon duže stranke Katolička malonogometna liga igrala se ove pastoralne godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Posljednja sezona igrana je 2019. godine, ali nažalost nije završila zbog pandemije Covid-19. Tijekom tri godine truda, rada te zbog ustrajne želje i volje, ovaj projekt ponovno je pokrenut u organizaciji nadbiskupijskog Ureda za pastoral mladih, na inicijativu povjerenika za mlade vlč. Kristijana Tušeka.

Sezona je započela 12. listopada 2022. godine misom za početak KMNL-a. Sveta misa slavljena je u crkvi sv. Ivana XXIII., pape, u zagrebačkoj Dubravi, a predvodio ju je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško. Ondje su se okupile prijavljene ekipe, koje su željele novu malonogometnu sezonu započeti s Gospodinom. Iskazano zajedništvo odmah je ukazalo na jednu obećavajuću sezonu.

U natjecanju je sudjelovalo 15 ekipa iz svih dijelova Zagreba i okolice. Odigralo se 26 kola, od 29. listopada 2022. godine do 29. travnja 2023. Igralo se u sportskom centru „Dvojka“ na Zagrebačkom Velesajmu. U tom periodu momčadi su proživjele razne osjećaje: od boli i tuge, do veselja i sreće; što daje posebnu čar nogometnoj igri.

Svaka utakmica započinjala je zajedničkom molitvom. Na centru bi se okupile ekipe, sudac i povjerenik za mlade koji je predvodio molitvu. Zajedništvo i vjera KMNL čine drugačijom od ostalih liga te je nogomet stavljen na novu razinu. Treba istaknuti ekipu sv. Ivana XXIII. iz zagrebačke Dubrave koja je osigurala 3. mjesto; ekipu sv. Ivana Nepomuka iz Stupnika-Lučkog s postignutim 2. mjestom, te ovogodišnje prvake KMNL-a u Zagrebačkoj nadbiskupiji: ekipu sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela.

Podjela medalje i misa za kraj lige održat će se u skorije vrijeme, a obavijest će biti objavljena na službenoj stranici KMNL-a na Instagramu.

Važno je spomenuti da će se ove godine nacionalna završnica održati u Sisku od 19. do 21. svibnja. Okupit će se predstavnici devet (nad)biskupija iz Hrvatske i BiH, a svaku (nad)biskupiju predstavljat će dvije najbolje ekipe. Zagrebačku nadbiskupiju predstavljat će ekipe sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela i sv. Ivana Nepomuka iz Stupnika-Lučkog.

Nova sezona počet će na jesen, o čemu će više informacija biti na službenom Instagram profilu.

Josip Pešić, voditelj KMNL-a
 




Ispišite stranicu: