HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.10.2017.

Zavičajno društvo sveti Josip hodočastilo svome zaštitniku



Članovi Zavičajnog društva sveti Josip iz Cernika Letovaničkog pohodili su Nacionalno svetište svetog Josipa u subotu 28. listopada 2017. godine predvođeni svojim župnikom vlč. Branimirom Motočićem. Hodočasnike je, blagoslivljajući ih ispred svetih vrata, pozdravio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, te ih upoznao s povijesnim činjenicama, kulturnim znamenitostima i bogatim pastoralnim životom Svetišta.



Zatim su okupljeni oko euharisitjskog stola slavili svetu misu koju je predvodio vlč. Motočić, a propovijedao mons. Sente. U prigodnoj homiliji mons. Sente propovijedao je o snazi zagovora svetog Josipa, o uzornom životu Svete obitelji i nasljedovanju života svetih, pri čemu je istaknuo i svete Šimuna i Judu Tadeja čiji se blagdan slavi upravo 28. listopada.



Na kraju svete mise vlč. Motočić zahvalio se na gostoprimstvu i pozvao mons. Sentea i njegove župljane na hodočašće u Župu Uznesenja BDM u Pešćenicu. Nakon završnog blagoslova hodočasnici su nastavili druženje uz zakusku u pastoralnom centru Svetišta.

Matija Barberić,
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: