HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.05.2017.

Započeo "Tjedan Dobrog Pastira" u Brestju



Uoči nedjelje Dobroga Pastira, a u povodu proslave 40 godina postojanja župe Dobroga Pastira u Brestju, u ponedjeljak 1. svibnja 2017. započeo je „Tjedan Dobrog Pastira". Prvoga dana Tjedna, proslavljena je i obljetnica posvete crkve, a misu u koncelebraciji s domaćim župnikom Ivanom Filipčićem predvodio je župnik župe Svete Obitelji Ivica Zlodi.

Vlč. Zlodi, nekad je bio duhovni pomoćnik u župi Brestje, a župljanima je ostao u lijepom sjećanju, jer je u njegovo vrijeme pokrenuta zajednica mladih i obiteljska zajednica koje do danas aktivno djeluju u župi. U homiliji vjernicima je posvijestio kako bez Boga i potpunog predanja u Njega, nema napretka u našim životima kao ni pravoga župnog djelovanja.



U utorak 2. svibnja sv. misi je prethodila pjevana Večernja i molitva Časoslova, a misu je predvodio kapelan dr. Bruno Matos. Nakon mise Zbor "Collegium pro musica sacra" održao je koncert. Solisti su bili Renata Mihelčić, sopran, s. Cecilija Pleša, mezzosopran, Tihomir Prša, bariton, Dragan Rašić, bas, Mario Šprljan, bas. Na orguljama je bio Božidar Ljubenko, a dirigent Tihomir Prša.

Na programu su bila djela Ivana M. Lukačića (1585. – 1648.), Domenica Bartoluccija (1917. – 2013.), gregorijanski napjevi, te djela iz Zagrebačkog sekvencijara (kraj 17., početak 18. st.), Pavlinske pjesmarice (1644.), te Cithara octochorda (1757.).

Ines Sosa Meštrović,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: