HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.09.2017.

Započeo novi projekt u NKG-u „Veliki odmor s Isusom“



U ponedjeljak, 11. rujna ove godine, u kapeli sv. Josipa u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, započeo je projekt pod nazivom „Veliki odmor s Isusom“.

Ovaj projekt održavat će se svakog ponedjeljka u mjesecu, na početku tekućeg tjedna, gdje Gospodinu želimo preporučiti tjedan koji je pred nama i zahvaliti na milostima koje smo već primili po Njegovu zagovoru u proteklom tjednu.

Na inicijativu duhovnika u NKG-u, a uz odobrenje i poticaj nove ravnateljice NKG-a, Ljube Duvnjak, za ovu školsku i vjeronaučnu godinu pripremljeni su mnogobrojni duhovni sadržaji za učenike, profesore i djelatnike same škole.



Ovaj projekt, uz redovitu svetu misu svakoga dana u 7.30 sati, početak je tih duhovnih ostvarenja.

U 10.25 sati oko 40 učenika i profesora okupilo se u školskoj kapeli na kratkom euharistijskom klanjanju (15 min) koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik u sjemeništu.

Uz pjesmu i molitvu na poseban način Isusu smo prikazali sve unesrećene u posljednjim potresima i uraganima koji haraju Sjedinjenim Američkim Državama, naše obitelji te sve preminule članove školske zajednice.

Nakon blagoslova s Presvetim oltarskim sakramentom mnogi su od prisutnih učenika pohvalili ovu inicijativu i obećali ustrajnost u odazivu.

Na ovaj način odgojitelji Međubiskupijskog sjemeništa te profesorski kolektiv NKG-a u Zagrebu pokazuju srž svoga poslanja među mladima danas, a on glasi: „Voditi mlade k Isusu!“


preč. Matija Pavlaković
rektor Sjemeništa i duhovnik NKG-a
Ispišite stranicu: