HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.05.2016.

Započela priprava za proslavu župnog blagdana u Zaboku

Kao priprava za proslavu svete Jelene Križarice koja je nebeska zaštitnica zabočke župe i grada Zaboka započela je u župnoj crkvi trodnevna duhovna obnova koju predvodi pater Zvonko Vlah, superior Rezidencije Družbe Isusove u Opatiji i nacionalni tajnik Apostolata Molitve u Hrvatskoj.
 
Prvi dan, u četvrtak, duhovna je obnova započela klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu te nakon toga svetom misom. Na početku mise župnik Marijan Culjak pozdravio je voditelja duhovne obnove p. Zvonka Vlaha.
 
Vjernici su mogli čuti nadahnutu propovijed i pridružiti se molitvi za duhovnu obnovu i rast župe, hrvatskog naroda i čitavog svijeta. U svojoj je homiliji p. Zvonko protumačio ulomak iz Markova evanđelja rekavši kako svatko od nas ima nešto što ga priječi da bude potpuno Isusov učenik, njemu blizu.
 
Evanđelist Marko kaže da ako nas ruka ili noga sablažnjavaju da ih odsiječemo jer je bolje sakatu i hromu ući u život, nego s obje ruke i noge biti bačen u pakao.

Ili ako nas oko sablažnjava da ga iskopamo jer je bolje jednooku ući u kraljevstvo Božje, nego s oba oka biti bačen u pakao. Ponekad nam je možda potrebno "duhovno" presađivanje organa. Da postanemo bolji, čovječniji, pošteniji i pravedniji.
 
Kako je naglasio pater Zvonko, svaki pravi Isusov učenik pun je djelotvorne vjere i ljubavi, spreman da bude svjetlo koje rasvjetljuje put i sol koja čuva od "pokvarljivosti".


Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: