HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.10.2022.

Započela Đakonska pastoralna godina 2022./2023.

U ponedjeljak, 10. listopada 2022. godine započeo je program Đakonske pastoralne godine 2022./2023. kojega priprema Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu.



U uvodnom susretu okupljenim đakonima obratili su se mr. sc. Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa i mr. sc. Ivan Lukić, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditelj Đakonske pastoralne godine, koji su predstavili program koji će se odviti ove godine. Đakoni će tijekom prvog studijskog tjedna, od 10. do 14. listopada 2022. godine, sudjelovati na predavanjima na kojima će se upoznati sa središnjim tijelima Zagrebačke nadbiskupije, njihovim značenjem i pastoralnim poslanjem.

Ove pastoralne godine program pohađa ukupno 17 đakona, pripravnika za prezbiterat, iz Zagrebačke i Zadarske nadbiskupije, Varaždinske biskupije, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića, Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM, Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca i Družbe misionara Krvi Kristove.



Program Đakonske pastoralne godine sastoji se od tri dijela: obrazovno-studijskog, koji se održava u šest studijskih tjedana u organizaciji Instituta; pastoralno-praktičnog pastoralnog praktikuma, koji se odvija u župama; kao i odgojno-duhovnog, za koji je zaduženo Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište i redovničke formacijske kuće.

NPI/ŽV
Ispišite stranicu: