HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.10.2016.

Započela Đakonska pastoralna godina 2016./2017.



U ponedjeljak, 10. listopada 2016. godine započeo je program Đakonske pastoralne godine 2016./2017. kojega priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu.

U uvodnom susretu okupljenim đakonima obratili su se mr. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa i izv. prof. dr. sc. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditelj Đakonske pastoralne godine, koji su predstavili ovogodišnji program Đakonske pastoralne godine te Nadbiskupijski pastoralni institut. Đakoni će tijekom prvog studijskog tjedna, od 10. do 14. listopada 2016. godine, sudjelovati na predavanjima o uređenju Zagrebačke nadbiskupije i pastoralnoj brizi u njoj.

Ove pastoralne godine program pohađa ukupno 21 đakon, pripravnika za prezbiterat, iz Zagrebačke nadbiskupije, Bjelovarsko-križevačke biskupije, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM,  Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa,

Program Đakonske pastoralne godine sastoji se od tri dijela: obrazovno-studijskog, koji se održava u šest studijskih tjedana u organizaciji Instituta; pastoralno-praktičnog pastoralnog praktikuma, koji se odvija u župama; kao i odgojno-duhovnog, za koji su zadužene Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište i redovničke formacijske kuće. (NPI)
 
Ispišite stranicu: