HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.10.2016.

Zahvalnica za plodove zemlje u Vivodini uz manifestaciju „Jesen u Vivodini“



U subotu, 8. listopada 2016. održana manifestacija „Jesen u Vivodini“

Dan hrvatske neovisnosti poklopio se s manifestacijom Kulturno-umjetničkog društva Vivodina „Jesen u Vivodini“ koja se održala po dvanaesti puta, a zamišljena je kao dan zahvalnosti za plodove zemlje i druženje kulturno-umjetničkih društava.



Tako je sve započelo svetom misom zahvalnicom za lijepu i rodnu ovogodišnju berbu grožđa i za sve plodove što nam ih je Gospodin podario. Velečasni Markač podsjetio nas je u svojem obraćanju da uvijek treba zahvaljivati Bogu, jer po njegovoj ljubavi sve primamo. Istaknuo je također da se umijeće zahvaljivanja i riječ hvala uči u obitelji, a upravo iz takvih obitelji dolaze brojni članovi kulturno-umjetničkih društava, pohvalivši njihov angažman i entuzijazam oko organizacije raznih manifestacija i druženja.

Nakon svete mise nastupili su kao gosti KUD Netretić, KUD „Sveti Antun“ Pokupska dolina i KUD Vrhovac te nas obradovali svojim umijećenjem plesa i pjevanja. Domaće kulturno-umjetničko društvo Vivodina predstavljali su najmlađi članovi predvođeni svojom neumornom voditeljicom Anom Brajković.

U druženju uz domaće specijalitete, draga lica, šarolikost narodnih nošnji i običaja te Bogom dano lijepo vrijeme doista možemo uskliknuti: Bogu hvala!

Sanja Benković-Marković, 
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: