HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.11.2019.

XIV. susret zborova Ozaljsko-lipničkog dekanata

Na nedjelju Krista Kralja, 24. studenog 2019. te o blagdanu sv. Cecilije po XIV. su se put susreli zborovi Ozaljsko-lipničkog dekanata u Završju u župi Uzvišenja svetog Križa. Naime, o blagdanu svete Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i ove je godine zadnja nedjelja u liturgijskoj godini obilježena susretom župnih zborova u Ozaljsko-lipničkom dekanatu.


 
Nakon pozdrava Gospi i Kristu Kralju svega stvorenoga koncert su otvorili domaćini pjesmama „Krist uskrsnu“ i „Samo Isus može“ pod vodstvom Marijete Peršić i organistom Davidom Bosiljevcem. Zbor župe Svetog Vida iz Ozlja predstavio se pod ravnanjem Melite Mataković Rožić skladbama „Zora nebom zarudjela“ i „Sva djela Gospodnja“ uz glazbenu pratnju Luke Kolara, dok je zbor župe Svetog Lovre iz Vivodine otpjevao pjesme „Naša srca“ i „Uskrsna radost“ uz dirigenticu Anitu Obradović Grijak i sviračicu Kristinu Ferko.



Zbor iz Kamanja, iz župe Imena Marijina zapjevao je skladbe „Isukrst je uskrsnuo“ i „Zaštiti me Majko“ pod vodstvom Melite Mataković Rožić i orguljašem Lukom Kolarom, a zbor župe Svetog Kuzme i Damjana iz Vrhovca pod dirigiranjem Marijete Peršić predstavio se pjesmama „Veliko je sad veselje“ i „Darovi prepuni radosti“. Za kraj nastupio je mješoviti zbor župe Uznesenja Marijina iz Žakanja pjesmama „Već zora rumen prosipa“ i „Božji blagoslov“ pod ravnanjem Melite Mataković Rožić i uz glazbenu pratnju Luke Kolara.





Kroz program nas je vodio Željko Vuljanić te sve sudionike nakon podijeljenih zahvalnica za sudjelovanje i osvojenog prvog mjesta svih zborova, kako je istakao prečasni dekan Jakovčić, pozvao da otpjevamo zajedničku pjesmu svetoj Ceciliji te da nastavimo druženje u vatrogasnom domu DVD-a Netretić. I ovaj glazbeni događaj je na ohrabrenje svima da se priključe slavljenju Gospodina pjesmom. Sljedeće se godine jubilarni XV. susret održava u Ozlju.
Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: