HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.11.2017.

XII. susret zborova Ozaljsko-lipničkog dekanata



Dana 26. studenog 2017., na nedjelju Krista Kralja, održan je XII. susret zborova Ozaljsko-lipničkog dekanata

Povodom svete Cecilije, koju kao zaštitnicu glazbe i glazbenika slavimo 22. studenog, svake se godine u Ozaljsko-lipničkom dekanatu održava susret župskih zborova na nedjelju Krista Kralja. Tako se koncert ove godine održao u župi Svetog Lovre u Vivodini, a svaki zbor je uvježbao jednu božićnu pjesmu i jednu po izboru.

Programu su nazočili svi svećenici Ozaljsko-lipničkog dekanata (preč. Jakovčić, vlč. Grgić, vlč. Goričanec, vlč. Markač, o. Glogović, vlč. Jakov, vlč. Škof-Žugec), ozaljska gradonačelnica gđa. Gordana Lipšinić, kao gosti zbor župe Svetog Martina iz Hrnetića sa svojim župnikom Filipom Pavlovićem te brojni domaći ljubitelji glazbe.

Glazbeni susret započeli su domaćini, zbor župe Svetog Lovre u Vivodini s pjesmama Veseli se, Majko Božja i Simbol pod ravnjanjem voditeljice zbora Anite Obradović Grijak i uz glazbenu pratnju Kristine Ferko. Drugi je nastupio zbor župe Imena Marijina iz Kamanja koji je izveo Klanjam ti se Kraljiću i Krasna si – Bezgrješnoj pod vodstvom Melite Mataković Rožić i glazbenu pratnju Ane Ladika. Koncert su nastavile Vesna Vuković i Dragica Novosel s pjesmama Vse ptičice lepo poje i Kad se Isus Ditić u Betlem porodi iz župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Svetica te članovi zbora župe Uzvišenja svetog križa iz Završja pjesmama Čestit svijetu i Hajdmo braćo sada pod ravnjanjem Marjete Peršić i glazbenu pratnju Davida Bosiljevca.

Zbor župe Svetog Vida Ozalj i Svih Svetih Trg predstavili su svoje glazbeno umijeće pjesmama Tiha noć i O, da bude radost pod ravnanjem Melite Mataković Rožić i glazbenu pratnju Luke Kolara, a glazbenu večer nastavio je zbor župe Uznesenja Marijina Žakanje skaldbama Preveliku radost i Kad jutrom zora se razvija pod vodstvom Melite Mataković Rožić i glazbenu pratnju Luke Kolara. Koncert su završili članovi zbora župe Svetog Kuzme i Damjana Vrhovac s pjesmama Zdravo budi mladi Kralju i Kad se Isus Ditić pod ravnanjem Marjete Peršić.
Zbor župe Svetog Martina iz Hrnetića pod vodstvom Andreje Kirinčić predvodio je uz orgulje pjesme Ti, Kriste, Kralj si vjekova i Cecilijo.

Prečasni Jakovčić svim je zborovima dao najvišu ocjenu za izvođenje te nas potaknuo da i se dalje trsimo i trudimo kako bismo glazbenim talentima, te na taj način umjetnošću, i dalje obogaćivali liturgiju. Bogata glazbena večer nastavila se uz druženje i domjenak koju su pripremili gostoljubivi domaćini.

Sanja Benković-Marković,


Ispišite stranicu: