HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.11.2016.

XI. susret zborova Ozaljsko-lipničkog dekanata



U nedjelju, 20. studenog 2016. susreli se uoči sv. Cecilije po XI. puta zborovi Ozaljsko-lipničkog dekanata u Kamanju, u župi Imena Marijina.

Blagdan Krista Kralja i završetak još jedne liturgijske godine posebno se slavi u Ozaljsko-lipničkom dekanatu, jer se svake godine sastaju župni zborovi uoči sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe, i prezentiraju svoja pjevačka umijeća.
Na samom početku zajedno smo otpjevali Sinodski himan kako bi se podsjetili da je nova crkvena godina posvećena 2. Sinodi Zagrebačke nadbiskupije.

Ove se godine predstavilo sedam zborova s po dvije pjesme od kojih je jedna imala tematiku došašća, a druga je bila po slobodnom izboru. Ovogodišnji domaćini, Zbor župe Imena Marijina iz Kamanja, odabrali su pjesme „Majko draga i preblaga“ i „Jeruzalem“, a župa Svetog Vida iz Ozlja „Raduj se, o Betleme“ i „Anđelu čuvaru“.



Župu Rođenja Marijina iz Svetica predstavio je duet kapele Svetog Ivana Krstitelja iz Hrašća skladbama „Zdravo, Djevice Bogorodice“ i „Divici Mariji“. Zbor župe Svetog Lovre iz Vivodine otpjevao je adventsku pjesmu „S neba anđel Božji“ i euharistijsku „Uzmi kruh“, dok se zbor župe Svetog Kuzme i Damjana iz Vrhovca odlučio za melodije „Od Boga poslan glasnik svet“ i „Danak svaki“.

Pjevači zbora Svetog Križa iz Završja nastupili su s pjesmama „Zdravo budi, Marijo“ i „Majka draga, Djevo Sveta“, a kao zadnji je pjevao zbor župe Uznesenja Marijina iz Žakanja pjesme „Slavi, slavi kćeri Sionska“ te „Isus naš je stal od smrti“. Zahvaljujući trudu voditeljica Melite Mataković-Rožić, Marijete Perišić i Anite Obradović-Grijak te sviračica Ane Ladike i Kristine Ferko mogli su se svi zborovi pohvaliti odličnim nastupima što je na kraju nastupa i naglasio dekan Josip Jakovčić.

Molitvom svetoj Ceciliji završili smo ovu prekrasnu glazbenu večer u prepunoj kamanjskoj crkvi i pozivom da se sljedeće godini sastanemo u Vivodini.

Sanja Benković-Marković,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: