HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.04.2023.

Vjernici Zagrebačke nadbiskupije prikupili 115.000 eura za stradale u Turskoj i Siriji

Potres i brojni naknadni potresi u veljači ove godine pogodili su južnu i središnju Tursku te sjevernu i zapadnu Siriju. To je jedan od najsmrtonosnijih i najsnažnijih potresa u tom dijelu svijeta, koji ostavlja iza sebe na desetke tisuća mrtvih i ranjenih osoba te nepregledne ruševine i velike štete.

Kardinal Bozanić tijekom korizme pozvao je na velikodušnu ljubav izražavajući solidarnost Crkve zagrebačke sa svima koji su pogođeni i koji žive teške trenutke trpljenja, stradanja i razaranja, kao i na molitvu za smrtno stradale i ranjene te sućutnu blizinu sa svima koji trpe. Stoga je pozvao župnike, upravitelje živa, rektore crkava, kao i same vjernike da tijekom korizme pokažu velikodušnost kako bi svojim novčanim prilozima pomogli braći i sestrama u nevolji.

Vjernici Zagrebačke nadbiskupije prikupili su 115.000 eura od čega je 109.455 eura prikupljeno u župama, a ostali iznos uplaćen je direktno na račun Caritasa.

Sva prikupljena sredstva nadbiskupijski Caritas je u ime Zagrebačke nadbiskupije uplatio na račun Hrvatskog Caritasa koji će pomoć usmjeriti prema stradalima u Turskoj i Siriji.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije  
Ispišite stranicu: