HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.07.2016.

Vivodinci hodočastili na Mariju Bistricu



Dana 2. srpnja 2016. vjernici Župe svetog Lovre u Vivodini hodočastili su zajedno sa župama Ozaljsko-lipničkog dekanata na Mariju Bistricu.

U ranim jutarnjim satima predvođeni župnikom vlč. Andrijom Markačem uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja uputili su se kao hodočasnici (ili vozočasnici) nebeskoj zagovornici na Mariju Bistricu, moleći krunicu i pjevajući Marijanske pjesme, puni očekivanja i natovareni brigama, tjeskobama, raznim željama za uslišanjem ili za zahvaljivanjem.

Nešto poslije 8 sati ujutro sastali su se i s drugim hodočasnicima Ozaljsko-lipničkog dekanata te su u 8.30 sati izmolili križni put.

Slijedila je sveta misa na otvorenom koju je s brojnim svećenicima hodočasnicima predvodio mladomisnik Luka Brešić iz Zaprešića. Pozvao je vjernike da se obuku u novoga čovjeka, da odbace ono što je nevaljalo i staro.

Naglasio je da je Isus pun iznenađenja, pun svježine – on je Novost života i da je potrebno Milosrdnom Ocu neprestano zahvaljivati.

U 14 sati hodočasnici su sudjelovali na euharistijskom klanjanju u bazilici te se onda uputili prema svojim autobusima za povratak.

Sanja Benković Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Ispišite stranicu: