HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.10.2020.

[VIDEO] Još smo ovdje!

Papinska misijska djela Hrvatske objavila su međunarodnu videoporuku kojom misionari diljem svijeta te predstavnici mjesnih Crkava misijskih područja udružuju svoje glasove kako bi svijetu poslali poruku nade. Video je inicijativa različitih nacionalnih uprava Papinskih misijskih djela kao priprema za 94. Svjetski dan misija koji se obilježava u nedjelju 18. listopada s geslom "Evo me, mene pošalji ".

Nadahnuti riječima Svetog Oca, obitelj misionara širom svijeta poručuje: još smo ovdje. Naime, papa Franjo istaknuo je svoju ljubav prema Papinskim misijskim djelima, ističući da su misije srce i identitet Crkve, a svjetska mreža Papinskih misijskih djela odražava bogatu raznolikost "ljudi s tisuću lica". Ta su lica predstavljena u inspirativnom videu koji povezuje više od 30 misionara sa sjedištem u preko 25 različitih zemalja koji govore razne jezike.
 


Video čine svjedočanstva vjerskih vođa misijskih područja poput kardinala Charlesa Maung Boa, nadbiskupa Yangona u Mianmaru ili španjolskog isusovca Kikea Figaredoa, apostolskog prefekta Battambanga u Kambodži i misionara raznih nacionalnosti. Među njima je i španjolski svećenik José María Cantal Rivas, koji djeluje na području međureligijskog dijaloga u Alžiru, o. Anton, malteški misionar u Guatemali – župnik u prašumi, s. Francise, Irkinja koja djeluje u Pakistanu i radi s najmarginaliziranijima u društvu. U video je i hrvatska misionarka s. Veronika Ćibarić koja djeluje sa sestrama milosrdnicama na Salomonskim Otocima.
 
Misionari diljem svijeta pozvali su sve ostati vjernima misijama i u vremenima aktualnih nedaća. „Imati misiju znači voljeti, a ljubav sve čini mogućim, zbog toga ćemo nastaviti biti ovdje“, jednoglasno su poručili, nastavljajući davati svoj život i biti s narodom bez obzira što se dogodilo, dijeleći njegovu svakodnevnicu.
Ines Sosa Meštrović
Ispišite stranicu: