HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.12.2023.

Uvođenje u službu devet novih ministranata

Devet novih ministranata svečano je uvedeno u ministrantsku zajednicu Župe Uznesenja BDM – Stenjevec na 3. nedjelju došašća za vrijeme svete mise. 
 
Na početku misnog slavlja voditelj ministranata Neven Škrlec pročitao je imena novih ministranata. Svaki ministrant, kad je bio prozvan, odgovorio je s „Evo me“ te time potvrdio svoju spremnost za služenje kod Kristovog oltara. Nakon toga župnik vlč. Vjekoslav Meštrić blagoslovio je ministrantske haljine te su zatim ministranti u sakristiji obukli svoje nove haljine. 

 
Nakon propovijedi ministranti su svečano prinijeli na oltar prinosne darove: križ, svijeću, Bibliju, katekizam, ampulice s vinom i vodom i kalež. Tako su predstavili zajednici liturgijske predmete koje oni redovito koriste i kojima se služe u svojoj ministrantskoj službi.
 
Ministrantska zajednica Župe Uznesenja BDM – Stenjevec s ovih novih 9 ministranata trenutno broji 40 aktivnih ministranata, od čega 34 dječaka i 6 djevojčica. Najmlađi ministrant ima svega 5 godina, a najstariji ministranti su studenti.
 
Neven Škrlec
Ispišite stranicu: