HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.12.2013.

Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi otvorio mrežnu stranicuUred Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi otvorio je mrežnu stranicu. Temeljna zadaća stranice je stručno-pedagoška podrška vjeroučiteljima u njihovu radu te bolja međusobna komunikacija.

Stranica nudi bogat asortiman rubrika u kojima će vjeroučitelji, ali i svi oni koji se zanimaju za odgoj i obrazovanje, pronaći zanimljive i korisne sadržaje. Osim već ustaljenih rubrika vijesti, aktualnosti, novosti, adresara svih vrtića, škola i posebnih ustanova, posjetitelji će pronaći i neke specifične sadržaje.

Stranica nudi sve poruke kardinala Josipa Bozanića u kojima  govori o vjeronauku ili općenito o važnosti odgoja i obrazovanja. Rubrika Radni materijali nudi vjeroučiteljima bogat izbor metodičko-didaktičkih sadržaja (pripreme, radni listovi, radionice…).

U vidu teorijskog promišljanja osobito vrijedan doprinos ponudit će rubrika Pedagoško-didaktički smjerokazi. U toj rubrici stručnjaci, osobito katehetičari, promišljaju i nude odgovore na neka važna odgojno-obrazovna pitanja, osobito ona koja se tiču religioznog odgoja. U rubrici Preporučujemo nudi se izbor korisne literature, glazbe i filmova koji se mogu koristiti u vjeronaučnoj nastavi ili vlastitoj formaciji.

Zanimljiva i korisna je rubrika Pitali smo. U toj rubrici donose se razgovori u obliku videozapisa  s različitim stručnjacima o aktualnim društvenim pitanjima koja su relevantna za odgoj i obrazovanje. U prigodi otvaranja stranice prof. dr. sc. Tonči Matulić razmišlja na temu „Pogled na hrvatsko društvo“.

Stranica ima i drugih zanimljivih ponuda, kao što su: učenički kutak, duhovni kutak, informacije o natjecanju iz vjeronauka. Rubrika Zanimljivosti za početak nudi temu Sveci i simbol. Prateći liturgijsku godinu bilježit će kratke crtice o svecima i simbolima s kojima se najčešće prikazuju.

Nadamo se da će mrežna stranica postati važno mjesto susreta, razmjene iskustava, ideja, rasprava o svim pitanjima religioznog odgoja, ali i općenito odgoja i obrazovanja.

Posjetiti nas možete na adresi: www.vjeronauk.hr

Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije

Ispišite stranicu: