HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.04.2023.

Uprizorenje Kristove muke u Kući susreta Tabor



U Kući susreta Tabor u subotu 1. travnja s početkom u 15 sati, u sklopu seminara "Hosana Sinu Davidovu" - Seminar uz blagdan Cvjetnice, udruga "Stepinčeva oaza mira" iz Zaprešića i Kuća susreta Tabor pripremaju uprizorenje Kristove muke.

Pjesmom Kristovu muku animira Davor Terzić.

Kristova muka biti će upriličena po Mateju, na kojoj sudjeluje 70-tak glumaca. Dvadesetsedmogodišnji Martin Mihelić glumit će Isusa, a bit će prikazano 13 scena. Posjetitelji će moći vidjeti dva ozdravljenja, Posljednju večeru, Getsemaniju, Judinu izdaju, suđenje kod Kaife i Pilata, Petrovo zatajenje, Križni put, raspeće, Isusovo umiranje, polaganje tijela Majci u krilo te polaganje Isusa u grob.

Prvu zaprešićku Pasiju ova udruga uprizorila je na Cvjetnu nedjelju 28. ožujka 2010. u zaprešićkim Novim dvorima. Ovo događanje u Samoboru ima i humanitarnu notu - prikupljanje sredstava za nabavu kombi vozila za zaprešićanku Saru, koja je stopostotni invalid, te ugradnju rampe za invalidne osobe. Ovo je prvi puta da se u Samoboru organizira ovakav veliki projekt, a pokrenula ga je Kuća susreta Tabor.

Silvija Blažević
Ispišite stranicu: