HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.08.2021.

Upisi na Institut religijskih znanosti KBF-a Sveučilišta u Zagrebu

Fotografija je preuzeta s mrežnih stranica KBF-a u Zagrebu

 
Institut religijskih znanosti slijednik je Katehetskog instituta osnovanog 1961. godine pri KBF-u Sveučilišta u Zagrebu, a koji je odgojio i obrazovao velik broj kateheta koji su se posvetili katehizaciji u župnim zajednicama, te velik broj vjeroučitelja koji su, nakon demokratskih promjena 1991. godine, preuzeli brigu i odgovornost za izvođenje katoličkog vjeronauka u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Na Institutu religijskih znanosti može se upisati Preddiplomski sveučilišni studij teološko-religijskih znanosti (3 godine) i Diplomski sveučilišni studij teološko-religijskih znanosti (2 godine).

Unutar diplomskog sveučilišnog studija moguće je upisati sljedeće smjerove: Vjeronaučno-nastavni, Pastoralno-katehetski, Crkvena kulturna dobra, Kršćanski humanizam i ekonomski razvoj, Ekumenizam i međureligijski dijalog.
Svi koji su zainteresirani:
  • za vjerski odgoj u predškolskim ustanovama, te za poučavanje katoličkog vjeronauka u osnovnim i srednjim školama;
  • za oblikovanje, animiranje i vođenje katehetskih susreta u župnim i drugim vjerničkim zajednicama;
  • za poznavanje i kritičko vrednovanje povijesti kršćanske umjetnosti i arhitekture, ikonografije i ikonologije, te povijest mjesne Crkve;
  • za poznavanje zajednice ekumenskog, religijskog i kulturalnog spektra te biti sposobni obrazložiti temeljna načela i zakonitosti dijaloga, suživota i plodonosne suradnje na ekumenskoj, međureligijskoj i međukulturalnoj razini;
  • za poznavanje temeljnih znanja iz ekonomije i poduzetništva važna za razumijevanje i uspješno bavljenje ekonomskim i administrativnim djelatnostima u kojoj vjerskoj ili humanitarnoj organizaciji/udruzi/zajednici,
moći će pronaći unutar Preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija teološko-religijskih znanosti kvalitetne programe za osobni rast i za doprinos evangelizacijskom poslanju mjesne Crkve.

Od 30. kolovoza do 3. rujna 2021. godine održat će se jesenski rok prijava za upis na preddiplomski studij Teološko-religijskih znanosti pri Institutu religijskih znanosti KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, a 7. rujna 2021. godine razredbeni postupak o čemu možete više pročitati na poveznici:
Upisi – Katolički bogoslovni fakultet (unizg.hr)

Obavijest o održavanju razredbenog postupka u jesenskom roku za upis u 1. godinu studija u akad. god. 2021./2022. – Katolički bogoslovni fakultet (unizg.hr)

Od 1. do 10. rujna 2021. godine vršit će se predprijave i izbor modula/smjera zainteresiranih pristupnika na diplomski studij Teološko-religijskih znanosti (koji su studij završili ili će završiti do početka prijava) i to slanjem potpisanog obrasca Predprijave na e-poštu: referada@kbf.unizg.hr. Obrazac Predprijave dostupan je na mrežnoj stranici Fakulteta. O svemu možete detaljnije pročitati na poveznici:
Diplomski studij Teološko-religijskih znanosti – Katolički bogoslovni fakultet (unizg.hr)

Natječaj za upis na diplomske studije u akad. god. 2021./2022. – Katolički bogoslovni fakultet (unizg.hr)

 
Za sve detaljne informacije, možete se obratiti:
Tajništvo studija,  01/4890 408, tajnistvo.studija@kbf.unizg.hr
Studentska referada, 01/4890 436, referada@kbf.unizg.hr
 
Institut religijskih znanosti
 
Ispišite stranicu: