HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.04.2023.

Umjetna inteligencija i što Biblija misli o njoj?

U sklopu nacionalne manifestacije Noć knjige na temu „Sanjaju li roboti električne knjige“, na temu umjetne inteligencije, Kršćanska sadašnjost organizirala je dva susreta s autorima.

Susreti su se odvili u okviru teme „Riječ Božja i moć čovjeka“ kojom se, unutar teme o umjetnoj inteligenciji, željelo uključiti Boga u cijelu tematiku, budući da se često u razvoju tehnologije izostavlja govor o transcendentnom, što vrijedi i za govor o postavljanju granica, koji često također izostavlja Boga i zaboravlja neke određene dimenzije čovjeka.



Svećenik Taras Barščevski autor je knjige Aktualne teme biblijske teologije, a na susretu koji je organiziran u subotu 22. travnja 2023. u knjižari Kršćanske sadašnjosti na Kaptolu 1, govorio je ovoj vrlo aktualnoj temi. Što Biblija kaže o umjetnoj inteligenciji? Kakav odnos treba čovjek imati prema umjetnoj inteligenciji i strojevima? Čitav susret možete pogledati na Youtube kanalu Kršćanske sadašnjosti ovdje.



Izdvajamo i susret s autorom knjige Teološko-bioetičko vrjednovanje transhumanističke antropologije. Vlč. Odilon-Gbenoukpo Singbo već se godinama bavi temom transhumanizma, a o njegovim opasnostima i trenutačnim najnovijim, razvojem umjetne inteligencije progovara u video-susretu koji također možete pogledati na Youtube kanalu Kršćanske sadašnjosti odnosno ovdje.

KS
Ispišite stranicu: