HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.04.2023.

U Župi Belec krštena Magdalena, peto dijete obitelji Sambolić

U nedjelju 16. travnja u Župi Blažene Djevice Marije Snježne na poseban je način obilježena nedjelja Božjeg milosrđa - župnik vlč. Milan Pušec udijelio je sakrament krštenja malenoj Magdaleni, petom djetetu obitelji Sambolić.



U svojoj homiliji vlč. Pušec istaknuo je primjer Božjeg milosrđa i ljubavi koja nas obasjava kao što sunce obasjava Cesarićevu voćku poslije kiše i koliko je naš život prazan bez takvog sunca tj. ljubavi: ”To možemo povezati – Bog točno vidi naše slabosti i naše grijehe. To je taj trenutak kada Božje sunce – Isus - Božje svijetlo obasja čovjekovu dušu i kada se vidi kako je zapravo čudesno to da Bog voli čovjeka, čak i onda kada je čovjek bio daleko od Boga, kada je pogriješio, kad je bio slab. Bog ga i dalje voli i obasjava ga svojim milosrđem, svojom beskrajnom ljubavlju, svojim zagrljajem.“

Također je istaknuo primjer roditeljske ljubavi i hrabrosti u ovim teškim vremenima jer novi život je dar od Boga i radost, posebno velika za ovu župnu zajednicu u kojoj malena Magdalena dolazi već iz četvrte obitelji u kojoj je kršteno peto dijete u župi u Belcu.

Uz domaćina vlč. Milana Pušeca u misnom slavlju sudjelovao je bogoslov Luka Žeželj, a misno slavlje pratio je crkveni zbor uz pratnju K. Frtalja na orguljama.

Nakon mise vlč. Pušec čestitao je roditeljima Moniki Špoljar Sambolić i Mirku Sambolić te je u ime Zagrebačke nadbiskupije roditeljima predao prigodni dar.







Ivana Sambolić
Ispišite stranicu: