HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.05.2017.

U Sloboštini svečano proslavljena župna svetkovina Uzašašća Gospodnjega



Proslavi župnog blagdana Uzašašća Gospodnjega predhodila je trodnevna priprava. Pripravu su svojim sudjelovanjem obogatili duhovnik Dječačkog sjemeništa na Šalati, vlč. Ivan Grbešić sa sjemeništarcima koji su animirali misno slavlje i svjedočili o svom pozivu, te odgojitelj u Zagrebačkoj bogosloviji, vlč. Ivica Cujzek sa bogoslovima koji su svojim svjedočanstvom razveslili župnu zajednicu.

Na samu svetkovinu Uzašašća Gospodnjega svetu misu u 9 sati predslavio je vlč. Dragutin Gereci, župnik župe Vinagora, a svečano misno slavlje predvodio je mons. dr.  Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca u zajedništvu s vlč. Marjanom Pavlenićem i župnikom vlč. Ivicom Šturlićem.

U homiliji se mons. Batelja osvrnuo na Gospodinovu žrtvu koja je predhodila uzašašću i bila potrebna kako bi nam svima pripravio mjesto u svome kraljevstvu. Gospodinovu žrtvu usporedio je sa žrtvom blaženoga Alojzija Stepinca, koji nije popustio iluzornoj sigurnosti komunističkog režima, već je svojom žrtvom pokazao put kojim treba ići. Na kraju misnog slavlja mons. Batelja zamolio je župljane da ne zaborave moliti na nakanu proglašenja svetim bl. Alojzija Stepinca.

Župna proslava nastavila se zajedničkim druženjem i okrepom u prostorijama župe.
         
Emilija Čapo,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: