HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.07.2016.

U Loboru 62 bračna para proslavili bračne jubileje



U subotu, 23. srpnja 2016. godine u župi svete Ane u Loboru započelo je trodnevlje ususret blagdanu župne zaštitnice. Na misnom slavlju bračni parov proslavili su okrugle godišnjice i obnovili svoje ženidbene zavjete. Njih čak 62 odlučilo se odazvati pozivu župnika, ponovno prikazati svoju ljubav Bogu i okupljenoj župnoj zajednici te potvrditi ono što su izrekli na dan svog vjenčanja prije 5, 10, 15 pa sve do 60 godina.

Euharistijsko slavlje predvodio je velečasni Zoran Gložinić, župnik iz Ivanca koji ih je u slavlje uveo kratkim razmišljanjem o dvjema krajnostima - ravnodušnosti i hladnoći života s jedne strane i neiskvarenoj i velikoj ljubavi s druge. U svojoj propovijedi ukazao je na svakodnevicu koja je oko nas usporedivši ju s ratovima, bolestima i teškoćama koje su pogađale svijet prošlih stoljeća.

Potaknuo je supružnike da se prisjete vremena kad su stupili u brak, problema s kojima su se suočavali tijekom tih godina, ali i onih lijepih trenutaka koje su proživjeli zajedno. Ukazao im je na to da su, bez obzira u kakvom okruženju ili financijskoj situaciji bili,  preživjeli te trenutke, jedan drugome bili čvrsti oslonac i riječima podrške pružili si potrebno ohrabrenje i snagu. 

Izuzetno je naglasio i međusobno povjerenje supružnika te ostale vrijednosti koje trebaju biti utkane u bračni život. Na kraju homilije svoje tumačenje i poruku zaokružio je spomenuvši skromnu i savršenu ljubav.  Nakon molitve Očenaš supružnici su si međusobno pružili desnu ruku i obnovili svoje bračne zavjete. Na kraju svete mise velečasni Gložinić bračne je parove pozvao da nastave živjeti svoju ljubav i da se ne srame pokazivati ju i njome se u životu voditi. 

Andreja Vlahek

Ispišite stranicu: