HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.09.2017.

U Karlovcu proslavljena zlatna misa fra Tome Rumenjaka



U nedjelju 24. rujna 2017. godine u crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu svoju je zlatnu misu proslavio Fra Tomo Rumenjak, karlovački franjevac s petnaestogodišnjim stažem u Gradu na Četiri Rijeke, inače rodom iz Vukovara.

Ovome velikom slavlju uz brojne druge svećenike pridružila su se i ostala trojica zlatnih jubilaraca Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda: fra Remigije Mlinarić, fra Sebastijan Golenić i fra Gordan Propadalo te provincijal fra Ilija Vrdoljak.

Na početku misnoga slavlja riječ pozdrava izrekao je gvardijan franjevačkoga samostana u Karlovcu fra Krunoslav Albert koji je u svome obraćanju nabrojio mnoge blagoslove koje su vjernici kroz pedeset godina primali po rukama ovih svećenika.

U ime velikog broja okupljenih vjernika zlatomisnike je pozdravio vjeroučitelj g. Tomislav Šegina prenoseći im vjerničku zahvalnost za 50 godina ustrajnosti u služenju Dobru i dijeljenju svetih sakramenata.

Propovjednik na svetoj misi bio je fra Stanko Belobrajdić iz čakovečke župe Svetoga Antuna Padovanskog, koji je, osvrćući se na nedjeljno evanđelje u kojem gospodar poziva radnike u svoj vinograd, podsjetio vjernike kako je pred više od 50 godina Gospodin Isus tako pozvao četvoricu mladića iz Vukovara, Ludbrega, Livna i Kašine te kako mi danas zahvaljujemo na 50. obljetnici njihovoga velikodušnog odaziva.

Također je sve prisutne podsjetio na to da Gospodin i danas poziva te kako su ovakva slavlja prilika da promislimo o svome odazivanju na Gospodinov poziv koji može biti vrlo širok, odnosno kako nas Gospodin poziva u različita zvanja.

Na završetku misnoga slavlja zlatomisnicima su uručeni prigodni darovi - slike križnoga puta - koje su im uručila djeca iz župe odjevena u narodne nošnje, a potom su svi prisutni pozvani na domjenak u prostore franjevačkoga samostana.

Katarina Šegina župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: