HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.11.2023.

U Domaslovcu održan Hod za Krista Kralja i uvođenje novih ministranata u službuU Župi Krista Kralja u Domaslovcu u subotu 18. studenoga 2023. drugu je godinu zaredom održan Hod za Krista Kralja, kojem je cilj proći kroz sva sela Župe i radosno svjedočiti molitvom, razmatranjima o Isusovu životu, pjesmom i plesom, kako bi probudili župljane i potaknuli ih da svoju župnu svetkovinu dočekaju i proslave kao živa zajednica.

Tijekom šest postaja vlč. Ante Bojanić, upravitelj Župe, sudionicima Hoda razmatranjem je i čitanjem Božje riječi približio kako Isus Krist Kralj raste u svakome od nas. Promišljalo se o Isusovu začeću u Nazaretu i kako Njegovo srce može kucati pod našim; o Isusovu rođenju u Betlehemu i kako Isusa moramo roditi i iznijeti drugima na vidjelo; o Isusovu skrovitu životu u Nazaretu i kako možemo svjedočiti za Isusa kada progovori u nama; o Isusovu krštenju na rijeci Jordanu i kako nam je svima potrebna sila Duha Svetoga kako bi počelo Isusovo javno djelovanje preko svakoga od nas.

Vlč. Bojanić posebno je naglasio kako je Isusovo javno djelovanje započelo neuspjehom i kako je moguće u naviještanju doživjeti isto, no ipak se ne treba plašiti, nego hrabro i odvažno moliti Isusa za ustrajnost.Hod za Krista Kralja završio je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u župnoj crkvi, gdje se promišljalo kako je nagrada za nasljedovanje Krista križ, ali i to je križ spasenja kada prihvatimo svoju grešnost, nesavršenost, postajući pravedni po Njegovu križu. Tijekom cijeloga Hoda mladi župni animatori predvodili su plesove s koreografijama i animirali pjevanje i sviranje.
 
Nastavno na subotnje radosno zajedništvo i svjedočenje, u nedjelju 19. studenoga 2023. na svetoj misi desetero ustrajnih dječaka i djevojčica uvedeno je i svečano primljeno u službu ministranata. Na početku mise svatko je od njih obećao kako će ozbiljno, revno i s pobožnošću prihvatiti svoju službu. Oblačeći nakon toga svoje ministrantske haljine pokazali su zajednici kako će ostati vjerni ovoj službi koju su s oduševljenjem prihvatili.U svojoj je propovijedi vlč. Bojanić približio djeci talente i kako ih koristiti: "Nema većeg ili manjeg broja kod Boga, za njega je svaki čovjek vrijedan, i zato nije važno koliko talenata svatko od nas prima, važno je što s njima činimo, odnosno, treba ih umnožiti kako bi služili, odreći se vlastitih interesa za dobro drugoga, baš kao i ministranti koju su Bogu rekli svoje „da“ kako bi služili kod Njegova oltara i surađivali s Njime koristeći darovane im talente."


 
Ovaj ispunjeni vikend bio je početak i uvod u događajima još bogatiji slavljenički tjedan jer Župa Domaslovec na predstojeću 34. nedjelju kroz godinu – nedjelju Isusa Krista Kralja svega stvorenja, proslavlja svojeg zaštitnika i 21. godišnjicu postojanja Župe, za što će se pobliže pripraviti kroz trodnevnicu koja počinje u četvrtak 23. studenoga.
 
Tekst: Ivana Vlahović
Foto: Nikolina Crnković Bizečki, Petra Lucević, Patricia Marić

Ispišite stranicu: