HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.04.2023.

U Brestju započela trodnevnica uoči župne svetkovine Dobroga Pastira



U četvrtak 27. travnja 2023. u zagrebačkom naselju Brestje započela je trodnevnica uoči župne svetkovine Dobroga Pastira.
 
Prvi dan započeo je klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu, kojeg je predvodio župnik i sesvetsko-vugrovečki dekan preč. Zlatko Pavetić. Misno slavlje predvodio je vlč. Josip Đurin, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, u zajedništvu s don Josipom Dučkićem, umirovljenim svećenikom Zadarske nadbiskupije, i vlč. Karlom Šimekom, profesorom na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Vlč. Đurin je u propovijedi potaknuo vjernike da budu slični Kristu. "Samo nas ljubav prema Kristu i prema bližnjima vodi k tome putu. Dobri Pastir je taj kojemu moramo biti slični", istaknuo je vlč. Đurin. Zapitao je zatim: "Kada kao vjernici dođemo na misu i čujemo Riječ Božju, je li to izvor na kojem se napajamo? Nakon što izađemo poslije mise vide li naši susjedi i oni koje nam je Bog stavio u naš život tog Krista u nama?"
 
Nakon mise okupljenim vjernicima obratio se bogoslov i student 5. godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta Vedran Jakić, koji dolazi iz susjedne župe Presvetog Trojstva u Moravču. U svojem svjedočanstvu progovorio je o svom pozivu i putu do svećeništva te pozvao sve da mole za njega i sve bogoslove.

Tekst: Ines Sosa Meštrović
Foto: Anđa Čujić

 
Ispišite stranicu: