HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.11.2022.

U Bogosloviji obilježen 6. svjetski dan siromaha



U četvrtak 10. studenoga 2022. u kapeli Srca Isusova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu svečanim euharistijskim slavljem obilježen je 6. svjetski dan siromaha. Tom prigodom na svetoj misi, uz sudjelovanje bogoslova i njihovih odgojitelja, bile su prisutne i časne sestre Služavke Malog Isusa s. M. Monika Maslač i kandidatica Marta Kovačević te Milosrdna sestra sv. Križa iz Đakova s. Lendita Spaqu.



Misno slavlje predvodio je preč. Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, uz odgojitelje vlč. Josipa Đurina i vlč. Tonija Potrebića te uz duhovnike vlč. Antu Pavlovića i vlč. Ivana Grbešića. Preč. rektor u uvodnom je pozdravu iskazao dobrodošlicu časnim sestrama te je istaknuo kako je svaki čovjek siromah Božje ljubavi. U homiliji se spomenuo pape Lava koji je u teškim vremenima uspio sačuvati vjeru u Krista povezujući s evanđeljem u kojem Krist govori o brzom dolasku Kraljevstva Božjega. To se Kraljevstvo Božje ostvaruje iz življenja vjere i služenjem onima najmanjima, ponajprije siromašnima.



Na kraju svete mise, s. M. Monika Maslač iznijela je svoje svjedočanstvo ističući kako je njihovo poslanje brinuti o beskućnicima i siromašnima te izgrađivati Kraljevstvo Božje, a najpotrebnije je biti blizu čovjeka te ga saslušati i razumjeti jer to je ono što mu nedostaje.



Za tu prigodu bogoslovna zajednica prikupljala je dobrovoljne priloge kao gestu brige za siromahe, a prikupljena sredstva na kraju svečane večere predana su časnim sestrama Služavkama Malog Isusa.

Tekst: Mislav Juraković
Foto: Patrik Kolaković
Ispišite stranicu: